De voordelen van onthard water

1. Minder kalkaanslag

Hard water bevat veel mineralen zoals calcium en magnesium, die kalkaanslag kunnen vormen op oppervlakken en huishoudelijke apparaten. Het gebruik van onthard water vermindert deze aanslag en maakt het makkelijker om gootstenen, baden, douches en huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers en wasmachines schoon te maken.

2. Huishoudelijke apparaten beschermen

Hard water kan problemen veroorzaken in huishoudelijke apparaten door kalkafzetting in leidingen, tanks en verwarmingselementen. Onthard water verlengt de levensduur van apparaten door kalkaanslag te verminderen en hun energie-efficiëntie te verbeteren.

3. Effectievere reinigingsproducten

Onthard water verbetert de effectiviteit van schoonmaakproducten zoals wasmiddelen, zeep en shampoo. Deze producten werken beter in onthard water omdat ze niet hoeven te vechten tegen de mineralen die aanwezig zijn in hard water. Dit vermindert ook de hoeveelheid chemicaliën die nodig zijn voor bevredigende schoonmaakresultaten.

4. Zacht voor huid en haar

Onthard water is zachter voor huid en haar. Het helpt een droge huid en geïrriteerde hoofdhuid voorkomen en vermindert problemen zoals jeuk en roos. Bovendien betekent onthard water dat je minder zeep en shampoo kunt gebruiken voor een rijk schuim en een effectieve reiniging.

5. Water en energiebesparing

Door onthard water te gebruiken, kun je water en energie besparen. Onthard water geeft betere schoonmaakresultaten met minder product, waardoor er minder water nodig is voor het spoelen. Bovendien verbruiken huishoudelijke apparaten minder energie als ze op onthard water werken, omdat ze vrij zijn van kalkaanslag die hun efficiëntie vermindert.